Windows-vinkki: Älä korvaa tiedostoja kopioinnin aikana

Jos olet koskaan kopioinut satoja tai jopa tuhansia tiedostoja yhdestä kansiosta toiseen molemmissa kansioissa, jotka sisältävät saman nimen tiedostoja, olet ehkä huomannut, että tiedostoja siirrettäessä puuttuu painike. Windows kysyy, mitä haluaisit tehdä, kun kopioitu tiedosto löytyy kansiosta, johon kopioit valitut tiedostot.

Tässä voit vaihtaa yhden tai kaikki napsauttamalla kyllä ​​tai kyllä ​​kaikille vaihtoehdoille, ei, jos et halua korvata yksittäistä tiedostoa tai peruuttaa kopioinnin lopettaa prosessin tässä vaiheessa.



Puuttuva vaihtoehto on tietysti valita ei kaikille, jotta kohdekansion tiedostoja ei korvata tiedostoihin, joihin kopioit siihen. Joten jos et halua minkä tahansa tiedoston korvata kohdekansiossa kopiointiprosessin avulla, sinun ei tarvitse napsauttaa mitään aina, kun kopio löytyy. Kuvittele, jos löytyy kymmenen, viisikymmentä tai enemmän kuin sata kaksoiskappaletta. Sinun on napsautettava ei-painiketta jatkuvasti estämään uusi tiedosto, joka korvaa vanhan kohdekansiossa.

Olet nyt todennäköisesti kysymässä itseltäsi, onko olemassa toinen vaihtoehto, joka tekee koko prosessista paljon helpompaa laukaisusormella. Ja kyllä, sellainen on, eikä se edes edellytä minkäänlaisten kolmansien osapuolien ohjelmistojen asentamista järjestelmään.

copy no to all

Vaikuttaa siltä, ​​että Microsoft piilottaa hyödylliset ominaisuudet Windowsissa. Joten, tämä on toinen niistä. Koska kopiointiprosessissa ei ole Ei kaikille -painiketta, voidaan olettaa, että vaihtoehtoa ei voida valita. Osoittautuu, että on vaihtoehto. Ainoa mitä sinun on tehtävä on pitää Shift-näppäintä painettuna, kun napsautat ei. Sillä on sama vaikutus kuin sanomalla Ei kaikille, mikä tarkoittaa, että kopiointiprosessi valitsee siitä hetkestä lähtien automaattisesti ei, jos kohdehakemistosta löytyy kopio.



Joten seuraavan kerran, kun kopioit useita tiedostoja Windowsissa ja saat kopioituja tiedostoviestejä, kannattaa ehkä pitää Shift-näppäintä painettuna, ennen kuin valitset 'kopioi tai siirrä' -vaihtoehdon valintavalikosta.