Miksi sinun tulisi aina käyttää YouTuben parannettua tietosuojatilaa

YouTube julkaisi äskettäin sivustolle uuden ominaisuuden, jonka nimi on Privacy-Enhanced Mode. Löydät vaihtoehdon, kun avaat upotusasetukset sivustolla upottaaksesi videokoodin kolmansien osapuolien verkkosivustoille.

YouTube-videot voidaan upottaa kolmansien osapuolien sivustoihin, kuten suoraan omiin, jotta sivustoni vierailijat voivat toistaa videoita tarvitsematta ensin napsauttaa YouTube-linkkiä.

Tietosuojaparannettu tila on uusi vaihtoehto, jonka YouTube lisäsi upotusasetuksiin ja joka parantaa yksityisyyttä upotettaessa videoita kolmansien osapuolien sivustoille.

Kun tämä ominaisuus on käytössä, YouTube ei tallenna tietoja sivustosi kävijöistä, joille on upotettu YouTube-videoita, ellei vierailijat ole vuorovaikutuksessa kyseisten videoiden kanssa. Ajattele sitä napsauttamalla pelaamista; ellet napsauta, YouTube lupaa, että se ei tallenna tietoja sinusta.

Tila lisättiin sen jälkeen, kun Euroopan unioni aloitti GDRP: n, yleisen tietosuoja-asetuksen, 25. toukokuuta 2018.

Oletus YouTube-video upottaa asetettuja evästeitä käyttäjäjärjestelmiin heti, kun ne avaavat verkkosivuja upotettujen YouTube-videoiden kanssa. Google voi käyttää evästettä toimittamaan kohdistettua mainosta, lisätä tietoja käyttäjän profiiliin tai seurata käyttäjää.

YouTube-tietosuojaparannettu tila

youtube privacy enhanced mode

Tietosuojaparannettu tila on oletuksena poissa käytöstä, kun avaat upotusasetukset, ja se on otettava käyttöön manuaalisesti.

Näin tapahtuu, kun valitset valintaruudun:

Oletus YouTube-upotuskoodi ilman yksityisyyden suojaa parannettua tilaa käytössä näyttää tältä:

YouTube-upotuskoodi videoille, joissa on parannettu tietosuojatilaa, näyttää tältä: