Synkronoi yhteystiedot Thunderbirdin ja Gmailin välillä

Jos käytät sekä sähköpostiohjelmaa Mozilla Thunderbird että Google Mail (Gmail), saatat tarvita tapa pitää molemmat osoitekirjat synkronoituna, jotta niihin pääsee molemmista ohjelmistoista. Valitettavasti ei ole niin helppoa synkronoida osoitekirjoja käsillä olevien oletusasetusten kanssa.

Thunderbird-lisäosa gContactSync yrittää helpottaa tarjoamalla vaivatonta tapaa synkronoida yhteystiedot. Sinun on syötettävä gmail-kirjautumistiedot Thunderbirdiin lisäosan asentamisen jälkeen ja tehtävä joitain kokoonpanomuutoksia, esimerkiksi synkronoinnin aikaväli.



Jotkut teistä eivät ehkä pidä ajatusta käyttää käyttöoikeustietojasi tähän, mutta se on valitettavasti ainoa vaihtoehto tässä tapauksessa.

Thunderbird tallentaa valitettavasti yhteystiedot muodossa, joka on erilainen kuin Gmailin muoto, mikä tarkoittaa, että joudut tekemään säätöjä välttääksesi tältä osin ongelmia.

Oletusarvon mukaan kukin osoitteen informaatiobitti, kuten katu ja postinumero, lajitellaan eri riveille Thunderbirdissä. Tämä tarkoittaa, että käyttäjien on muutettava nämä tiedot Gmailissa sovittaakseen asettelun Thunderbirdiin.

synchronize gmail thunderbird

Se on vähän ongelmallista, etenkin jos Gmailiin on lisätty paljon osoitetietoja sisältäviä kontakteja. prosessi selitetään tässä flash-opetusohjelmassa. Kun tämä on tehty, Google-yhteystiedot voidaan tuoda Thunderbirdiin ja Thunderbird-yhteystiedot voidaan synkronoida Google Mailin kanssa pudottamalla ne uuteen osoitekirjaan, joka luodaan prosessin aikana.



Laajennuksia, joita laajennus tarjoaa, on paljon.

  • Pääasiallinen käsittelee synkronointiin liittyviä asetuksia, mutta myös kirjautumista ja yhteenvetonäyttöä manuaalisten synkronointien jälkeen, jotka voit poistaa täältä.
  • Interface määrittää, mitkä laajennusvaihtoehdot näytetään Thunderbirdissä ja mitkä eivät. Oletuksena kaikki näytetään.
  • Muu määrittelee synkronoinnin laajennetut ominaisuudet, esimerkiksi mukautetut kentät.
  • Viime kädessä Advanced tarjoaa varmuuskopiointiasetukset ja vaihtoehdot vanhojen asetusten puhdistamiseen tai kaikkien synkronoitujen osoitekirjojen nollaamiseen.