Poista Tallennetut. Net-käyttäjänimet ja salasanat

Windows XP ja Windows Vista tallentavat käyttäjän resurssit ja salasanat verkkoresurssien ja palveluiden, kuten Windows Liven, käyttöjärjestelmän kiintolevylle. Jos haluat tarkistaa, tallennetaanko käyttäjätunnukset ja salasanat ja mitkä käyttäjätunnukset ja salasanat, jos haluat poistaa osan tai kaikki niistä, voit tehdä seuraavan:

Avaa komentorivi painamalla Windows-R, kirjoittamalla cmd ja painamalla Enter. Käytä nyt komentoa ohjaus keymgr.dll avataksesi Tallennetut käyttäjänimet ja salasanat -ohjelman ikkunan, jossa luetellaan kaikki aktiivisen profiilin tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat.



Voit käyttää komentoa Hallitse käyttäjän salasanoja2 avataksesi sen sijaan käyttäjätilien määritykset. Jos napsautat Lisäasetukset-välilehteä, pääset samaan valikkoon napsauttamalla Hallitse salasanoja -painiketta.

control keymgr.dll

Voit sitten merkitä minkä tahansa merkinnän luettelossa ja joko poistaa sen tai näyttää sen ominaisuudet saadaksesi lisätietoja. Jos poistat merkinnän, sinun on annettava käyttäjänimi ja salasana uudelleen seuraavan palvelun kirjautumisen yhteydessä.



Päivittää: Ohjauspaneelin sovelmaa, joka avautuu, kun suoritat ensimmäisen komennon, kutsutaan Credential Manager -sovellukseksi uudemmissa Windows-versioissa. Täältä löydät Windows-käyttöoikeustietojen lisäksi myös varmennepohjaiset ja yleiset käyttöoikeustiedot ja milloin niitä viimeksi muutettiin.

Tietoja voidaan muokata tai poistaa aivan kuten käyttöjärjestelmän aiemmissa versioissa. Toinen komento avaa Käyttäjätilien ohjauspaneelin sovelman, johon voit lisätä, poistaa tai muokata käyttäjiä, joilla on paikallinen tili järjestelmässä.

Huomaa, että voit käyttää net-käyttäjän käyttäjän salasanan komentoa myös uuden salasanan määrittämiseen valitulle käyttäjänimelle. Sinun ei tarvitse käyttää nykyistä salasanaa sillä edellytyksellä, että sinulla on riittävät oikeudet, mikä tekee siitä ihanteellisen käyttäjän salasanan palauttamiseksi, jos käyttäjä on unohtanut salasanan. Voit lukea net-käyttäjän komento Microsoftin tukisivustolla.

Huomaa, että salasanan palauttaminen tekee BitLocker-suojatuista tiedostoista käyttökelvottomia. Siksi ei ole suositeltavaa tehdä niin, jos BitLocker on valitun käyttäjätilin käytössä.