Yksityisiä gallerioita voi käyttää Smugmugissa

Jos käyttäisit kuvaisäntää, laittaisit joitain kuviasi ja asetat ne yksityisiksi, odottaisitko niiden olevan edelleen kaikkien käytettävissä? Tämä on ilmeisesti tilanne klo SmugMug jossa yksityinen asetus tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että kuvia ja kuvagallerioita ei enää linkitetä suoraan kotisivulta, vaan niihin pääsee silti pääsemään yksinkertaisesti kirjoittamalla URL suoraan selaimen osoiteriville tai lataushallintaan.

Todellinen ongelma syntyy, koska tiedostot nimetään peräkkäin Smugmugissa, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa, jolla on vain vähän teknistä tietoa, voi ladata kaikki kuvat kaikista gallerioista, jotka on asetettu julkisiksi ja yksityisiksi. Ainoat galleriat, joihin ei pääse, ovat tietysti salasanalla suojatut.



Gallerioiden URL-osoitteisiin pääsee avaamalla URL-osoite, joka alkaa osoitteesta http://www.smugmug.com/gallery/*, esimerkiksi http://www.smugmug.com/gallery/1000, http: // www. smugmug.com/gallery/1001 selaimessa. Kuviin pääsee suoraan lataamalla selaimeen http://www.smugmug.com/photos/*-M.jpg, jossa * on luku välillä 1 ja x. Joten jokainen voi käyttää kuvia, kuten http://www.smugmug.com/photos/1000-M.jpg, http://www.smugmug.com/photos/10001-M.jpg ja niin edelleen.

Google Blogoscope joka löysi tämän porsaanreiän, otti yhteyttä Smugmugiin ja sai vastauksen, joka ei ollut kovin tyydyttävä. Toimitusjohtaja Don MacAskill toteaa, että sen pitäisi toimia tarkoituksella:

Ensinnäkin katsomme, että turvallisuus ja yksityisyys ovat kaksi erillistä, mutta toisiinsa liittyvää kysymystä. Turvallisuus on kuin etuoven lukitseminen (kukaan ei pääse sisään avaimesta) ja yksityisyys on kuin ikkunaverhojen sulkeminen (kukaan ei voi katsoa sisäänpäin, mutta voit kertoa ihmisille missä asut ja he voivat käydä ilman avainta).

SmugMugissa puhutaan ominaisuutta, yksityisiä gallerioita, joka kuuluu yksityisyyden suojaan, ei turvallisuuteen. Se on tarkoituksellisesti suunniteltu siten, että voit 'kertoa muille ihmisille' valokuvistasi (jakaa URL-osoitteen sähköpostiin, upottaa tai hyperlinkin blogiisi tai viestifoorumiisi jne.) Joutumatta jakamaan jotain salasanaa. Vain ihmiset, joille olet jakanut tämän URL-osoitteen, voivat löytää kyseisen gallerian ja / tai valokuvat.