Microsoft Store muistaa paikallisten käyttäjien sovellushistorian

Windows 10 -käyttäjillä on kaksi vaihtoehtoa käyttöjärjestelmää käyttävän järjestelmän käyttäjätilien suhteen: he voivat käyttää Microsoft-tiliä tai paikallista tiliä.

Molemmilla tilityypeillä on käyttöoikeudet integroituun Microsoft Store -sovellukseen sovellusten tai pelien lataamiseksi Store-kaupasta; Microsoft avasi vaihtoehdon 2016 paikallisille tileille. Microsoft tallentaa sovellushistorian, laitteeseen asennettujen sovellusten molemmille käyttäjätilityypeille, mutta rajoittaa paikallisten tilien pääsyä ja tietoja.

Paikallisia tilejä käyttävät Windows 10 -käyttäjät ja Microsoft Store huomaavat, että Microsoft muistaa asennetut sovellukset. Tiedot näyttävät olevan linkitettyinä laitteen laitteistotunnukseen, jota Microsoft käyttää aktivointitarkoituksiin; tarkoittaa: käyttöjärjestelmän uudelleenasentaminen tai kiintolevyn alustaminen ei vaikuta sovellushistoriaan, koska se tulee uudelleen saataville, kun laitteelle luodaan paikalliset tilit.

store app history local account

Pahemman asteen vuoksi sovellushistoriaa ei tällä hetkellä voida poistaa, jotta kuka tahansa voi etsiä koko asennetun ja päivitetyn sovelluksen historian laitteelle. Luettelolla on käyttötapoja käyttäjille, jotka asentavat laitteen uudelleen usein, koska sovellusten asentaminen laitteeseen on helpompaa.

Miksi se on ongelma?

Koko Microsoftin myymälästä ladattujen sovellusten historia pysyy laitteessa, jos myyt tietokoneen tai annat sen jollekin; tämä tapahtuu, vaikka alustat aseman tai asennat Windows-käyttöjärjestelmän uudelleen.

Pääasia on, että tällä hetkellä ei ole vaihtoehtoa puhdistaa sovellushistoriaa tämän välttämiseksi, ennen kuin annat sen pois tai myyt. Et ehkä halua laitteen uuden omistajan tietävän, että olet ladannut kaupasta sovelluksia tai pelejä, kuten Bieber Dentist, Sex Trainer for Band tai Blood Pressure Manager.

Asennuksia seurataan jokaisella paikallisella tilillä, mikä viittaa siihen, että Microsoft käyttää kirjaa pitämään lisätietoja eikä vain laitteistotunnusta.

Microsoft erottaa selvästi laitteen laitteistoon linkitetyt sovellusasennukset ja Microsoft-tilien sovellusasennukset.

Huomaat, että Microsoft-tilien sovellusten asennukset eivät näy, kun avaat sovellushistorian, kun olet kirjautunut sisään paikalliselle tilille. Microsoft-tilin käyttäjät eivät saa paikallisen tilin asentamien sovellusten luetteloa. Microsoft näyttää muistavan kunkin paikallisen tilin sovellushistorian erikseen. Erottelu on järkevää ottaen huomioon, että kaksi erilaista käyttäjää voi käyttää näitä tilejä laitteella.

Kaikki tämä ei todellakaan ole ongelma, jos Microsoft olisi sisällyttänyt vaihtoehdon poistaa henkilökohtaisia ​​tietoja, ja asennetut sovellukset kuuluvat mielestäni tähän luokkaan.

Aihe ei ole oikeastaan ​​yksi, jos käytät tietokonetta et aio myydä tai luovuttaa sitä tai jos käytät Microsoft-tiliä kaikkiin Store-toimintoihin. Kaupan käyttävien paikallisten käyttäjien on tiedettävä, että heidän sovellushistoriansa tulee laitteen uuden omistajan saataville, jos he myyvät laitteen tai luovuttavat sen.

Mitä voit tehdä asialle?

installed apps

Kaksi päävaihtoehtoa, joka käyttäjillä on huolta tallennuksesta, on joko käyttää Microsoft-tiliä kaikkiin Store-latauksiin tai olla käyttämättä Store-kauppaa ollenkaan. Mahdollisuus tyhjentää paikallisten tilien sovellushistoria tarjoaisi käyttäjille mahdollisuuden tyhjentää tiedot ennen laitteen myyntiä.

Nyt sinä : Mitä mieltä olet tästä? (kautta Kuuma )