Kuinka estää 'Käynnistä tietokone uudelleen tärkeiden päivitysten asentamisen lopettamiseksi'

Vaikka Windowsin automaattinen päivitysominaisuus on hyvä tapa pitää järjestelmäsi ajan tasalla uusimpien korjaustiedostojen kanssa heti, kun ne julkaistaan, sillä on ilkeä tapa pyytää sinua käynnistämään tietokoneesi uudelleen sen jälkeen, kun päivitykset on ladattu ja asennettu tietokone.

On todennäköistä, että olet aiemmin saanut viestejä, joissa sinua pyydetään käynnistämään tietokoneesi uudelleen tai käynnistämään tietokone uudelleen myöhemmin, jotta päivitykset asennetaan järjestelmään. Valintaikkunat saattavat näyttää hieman erilaisilta käyttämästäsi käyttöjärjestelmästä, mutta saamasi vaihtoehdot ovat yleensä samat.



Kaikilla kehotuksilla on yhteistä, että ne eivät anna sinulle mahdollisuutta lykätä uudelleenkäynnistystä määräämättömäksi ajaksi. Esimerkiksi Windows XP vaatii sinua kymmenen minuutin välein käynnistämään tietokoneen uudelleen, kun taas Vistassa ja Windowsin uudemmissa versioissa saat korkeintaan neljä tuntia terveyttä.

Tämän jälkeen saat uuden kehotuksen, jossa pyydetään käynnistämään tietokone heti uudelleen tai siirtämään sitä uudelleen, kunnes seuraava kehote on. Tämä voi olla erittäin ärsyttävää, jos joudut työskentelemään järjestelmän kanssa pidemmän aikaa etkä halua käynnistää tietokonetta uudelleen kyseisenä aikana.

windows update restart prompt

On kuitenkin toivoa. Jos sinulla on pääsy ryhmäkäytäntöön, voit siirtyä kohtaan Paikallinen tietokonekäytäntö> Tietokoneasetukset> Hallintamallit> Windows-komponentit> Windows Update ja ottaa käyttöön vaihtoehto 'Ei automaattista uudelleenkäynnistystä automaattisen päivityksen ajoitettujen asennusten ajaksi'.



Avaa editori seuraavasti:

  1. Kirjoita Windows-R avataksesi valintaikkunan.
  2. Kirjoita gpedit.msc ja paina Enter.
  3. Jos tiedostossa ei löydy virhettä, ryhmäkäytäntöeditori ei ole käytettävissä.

Merkintä: Käytäntö on nimeltään 'Ei automaattista uudelleenkäynnistystä kirjautuneiden käyttäjien kanssa ajoitettujen automaattisen päivityksen asennusten yhteydessä'.

no auto restart with logged on users for scheduled automatic updates installations

Määrittää, että ajoitetun asennuksen suorittamiseksi Automaattiset päivitykset odottavat kirjautuneiden käyttäjien käynnistävän tietokoneen uudelleen sen sijaan, että tietokone käynnistyy uudelleen automaattisesti.



Jos tilaksi on määritetty Enabled, automaattiset päivitykset eivät käynnistä tietokonetta uudelleen automaattisesti ajoitetun asennuksen aikana, jos käyttäjä on kirjautunut sisään tietokoneeseen. Sen sijaan Automaattiset päivitykset ilmoittaa käyttäjälle tietokoneen käynnistämisestä uudelleen.

Huomaa, että tietokone on käynnistettävä uudelleen, jotta päivitykset tulevat voimaan.

Jos tilaksi on asetettu Ei käytössä tai Ei määritetty, Automaattiset päivitykset ilmoittavat käyttäjälle, että tietokone käynnistyy automaattisesti uudelleen 5 minuutissa, jotta asennus saadaan päätökseen.

Huomautus: Tätä käytäntöä sovelletaan vain, kun automaattiset päivitykset on määritetty suorittamaan päivitettyjen ohjelmien ajoitetut asennukset. Jos 'Automaattisen päivityksen määrittäminen' -käytäntö on poistettu käytöstä, tällä käytännöllä ei ole vaikutusta.

Huomaa, että ryhmäkäytäntöä ei ole saatavana kaikissa käyttöjärjestelmän versioissa, mikä tarkoittaa, että et ehkä voi tehdä muutosta käytäntöeditorin avulla.

En voinut tarkistaa, onko tämä vaihtoehto käytettävissä esimerkiksi Windows Vistassa, todennäköisesti siksi, että ryhmäkäytäntö ei ollut asennetun version ominaisuus. Jos on, voit myös kytkeä sen päälle siellä ja käynnistää järjestelmän uudelleen milloin haluat, kun olet ladannut korjaustiedostot. Jos joku Windows Vistaa käyttävä voi vahvistaa tämän, siitä olisi todella apua.

Toinen vaihtoehto olisi yksinkertaisesti pysäyttää automaattinen päivityspalvelu nykyisessä istunnossa. Tämä tarkoittaa, että uudelleenkäynnistystä pyytävät nagging-näytöt eivät enää näy kyseisen istunnon aikana. Automaattiset päivitykset käynnistetään automaattisesti palveluna uudelleen käynnistyksen jälkeen, jotta saat nag-näytöt uudelleen tuolloin.

Automaattisen päivityspalvelun tyypin lopettaminen net stop 'automaattiset päivitykset' komentorivillä. Tee seuraava vaihtoehtoisesti:

  1. Tuo järjestelmän suoritusruutu esiin Windows-R: n avulla.
  2. Kirjoita palvelut.msc ja paina Enter.
  3. Etsi Windows Update -palvelu, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Lopeta.